Καλοκαιρινές ιστορίες στα Δωδεκάνησα

Σε ποιο μέρος ταξιδεύει ο δικός σου νους, κάθε φορά που σκέφτεσαι αυτό το καλοκαίρι ;

Ο δικός μου έχει ρίξει άγκυρα κάπου εκεί στην Ελλάδα, δίπλα σε αυτό το κύμα που σκάει μελωδικά… σε εκείνο το σκάφος… σε εκείνες τις μαγικές παραλίες… σε εκείνο το ταξίδι που μου έκλεψε το μυαλό… στα Δωδεκάνησα!!

Ήταν ένα από τα πιο ωραία μου καλοκαίρια… χωρίς έννοιες, μακριά από όλους και όλα.. και το μόνο που κάναμε ήταν βουτιές στην θάλασσα, ουζάκι και ψαράκι!!

Έλα να σου δείξω μερικές ανέμελες στιγμές μου από εκείνο το καλοκαίρι!!

 

 

Η ζωή είναι απλή, ζήσε απλά, ζήσε αληθινά!!

Λίγο μετά το απογευματινό μπανάκι και μετά από ένα γρήγορο ντουζ στο σκάφος, ήρθε η ώρα για φαγητό λίγο πριν εμφανιστούν τ’ αστέρια στον ουρανό της Πάτμου, στο νησί της Αποκαλύψεως!!

Σου ‘χει τύχει ξανά να βρίσκεσαι σε ένα μέρος και να σου θυμίζει άλλο;

Εμένα ναι!! Όταν ήμουν στην Κάλυμνο, συγκριμένα στο Όρμος Παλιόνησου στα ανατολίκα της  Καλύμνου.. εκεί μου θύμισε Κρήτη, λίγο από νότια, εκεί στο Άγιο Παύλο…

Αυτό το σημείο ήταν από τα αγαπημένα μου, το οποίο μου έχει μείνει στο μυαλό, ήταν λες και βλέπεις μια ζωγραφιά αλλά μέσα σε αυτήν την ζωγραφιά είσαι και εσύ μέσα.

 

Και σε αυτό το σημείο έρχεται η στιγμή που τρέχεις να κοιτάξεις πίσω και αναρωτιέσαι πως χώρεσαν τόσες στιγμές σε ένα καλοκαίρι!! Να σου πω όμως κάτι;

“Η ζωή υπάρχει μόνο μια φορά, ύστερα διακτινίζεται στην αιωνότητα. Τίποτα δεν είναι περιττό και ανώφελο, πεθαίνουν μόνο τα ευτελή και τα χωμάτινα πίστεψε το!! Όλη μας τη ζωή δουλέυουμε για ένα όνειρο, για ένα ουράνιο σχέδιο, για ένα άγνωστο πεπρωμένο, είμαστε οι μέλισσες του αοράτου.” (Ι.Ζουργός).

Αράζοντας πάνω στο σκάφος, αντικρίσαμε απέναντι μας την Λέρο, ένα νησί πολύ μικρό, με αγνό κόσμο, απλό και φιλόξενο.

Να κολυμπάς σ ’αυτά τα διάφανα νερά για μια ώρα και να σε περιμένει μια αστακομακαρονάδα, φρέσκο ψαράκι, εκείνης της ώρας.. Και τελικά, οι στιγμές μας, είναι όλων μας η Γη!!

 

Όπως λέει και ο Bertone “Να είσαι όπως η θάλασσα. Διάφανος στην επιφάνεια και βαθύς στην ψυχή”.

#Ntinasdiary