Ελεύθερη Πτώση

Skydiving at Cyprus

Το Νοέμβριο του 2019 αποφάσισα να κάνω μια διαφορετική εξόρμηση και να ζήσω την πρόκληση στα 13.000 πόδια.  Ήταν ό,τι πιο συναρπαστικό είχα κάνει ποτέ στην ζωή μου, το οποίο θα έκανα ξανά και ξανά!

Όλο αυτό άρχισε όταν ένας φίλος μου skydiver, μας περίγραφε μια μέρα τις εμπειρίες του για την ελεύθερη πτώση μέχρι που με έπεισε να το κάνω!

Έτσι λοιπόν, αφού το σκεφτόμουν αρκετές μέρες, αποφασίσαμε  μαζί με ακόμα δύο φίλους μας να πάμε στην Ξυλοτύμπου επαρχία Αμμοχώστου, όπου βρίσκεται το κέντρο αλεξιπτωτισμού ελεύθερης πτώσης . Φτάνοντας εκεί μας περίμεναν οι εκπαιδευτές, όπου μας καλωσόρισαν και μας έδωσαν τις οδηγίες τους σχετικά για το άλμα όπου θα κάναμε. Αφού μας έκαναν μια μικρή εκπαίδευση,  ετοιμαστήκαμε για την ελεύθερη πτώση, βάλαμε τον εξοπλισμό μας και είμασταν έτοιμοι να ανεβούμε στο μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Θυμάμαι την καρδία μου να χτυπάει τόσο δυνατά από την ανυπομονησία! Ωχ Θεέ μου! Ήρθε η ώρα να ανέβω στο αεροπλάνο….Πιάνω τον εαυτό μου να κάνει δεύτερες σκέψεις…ήταν όμως πολύ αργά διότι είχα ήδη ανέβει το αεροπλάνο και είχε απογειωθεί. Τις σκέψεις μου τις σταματά η φωνή του εκπαιδευτή μου, ο  κ. Δημήτρης. Εκείνη την ώρα έπρεπε να ήμουν συγκεντρωμένη στο φουλ, μιας και θα δίνονταν οι σημαντικότερες οδηγίες όσο αφορά τα βήματα και τις ενέργειες της πτώσης!!!  Κατά την διάρκεια της μικρής πτήσης ο εκπαιδευτής εμψυχώνοντας και επαναλαμβάνοντας τα βασικά βήματα, με προετοίμαζε για το μεγάλο άλμα!

Η ώρα της πτώσης είχε ήδη φτάσει. Ξεκινάει ένας-ένας να πέφτει μαζί με τον εκπαιδευτή  του, μέχρι που έφτασε η δικιά μου στιγμή! Πλησιάζω στην ανοιχτή πόρτα, κλείνω τα μάτια και παραδίνομαι στο αέρα!! Και εκεί απλά WOW!! Η αδρεναλίνη μου εκείνη την στιγμή βρισκόταν στα ύψη! Για πέντε δευτερόλεπτα η ανάσα κομμένη και προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω ότι απλά πετούσα .Ένιωθα όλο τον κόσμο στα πόδια μου! Ξεκλείδωσαν αισθήσεις που δεν ήξερα ότι υπάρχουν! Αντικρίζοντας για πρώτη φορά το μεγαλείο της φύσης από τα 13.000 πόδια ήμουν έτοιμη να παραδοθώ σε αυτό και  να κλειδώσω στο μυαλό μου αυτές τις μαγευτικές εικόνες. Εικόνες που μένουν για μια ζωή!

Παράλληλα όμως,  προσπαθούσα να κάνω το μοντέλο  στο αέρα και να κοιτάω στην κάμερα του Αλέξη, οποίος με τραβούσε βίντεο. Όλο αυτό κράτησε περίπου ένα λεπτό μέχρι που έφτασε η στιγμή που ο κ. Δημήτρης θα άνοιγέ το αλεξίπτωτο και έτσι αποχαιρετήσαμε τον Αλέξη… και τσουπ ανοίγει το αλεξίπτωτο! Ήταν η μοναδική στιγμή που μπορώ να παραδεχτώ πως  φοβήθηκα λίγο γιατί τραβηχτήκαμε απότομα προς τα πάνω αλλά άξιζε αυτός ο φόβος . Μόλις άνοιξε το αλεξίπτωτο είχα μαγευτεί ακόμα πιο πολύ από την θεά, εκεί ήταν η πιο ωραία μου στιγμή σε σημείο που δεν ήθελα να προσγειωθώ. Στην αρχή, ήταν λες και δεν υπήρχε βαρύτητα ενώ όσο πλησιάζαμε προς το έδαφος ένιωθα τον κρύο αέρα να χτυπάει στο πρόσωπο μου και να με κάνει να αισθάνομαι ακόμα πιο ελεύθερη!

Έπειτα από μια απολαυστική και ονειρική βόλτα, άρχισε σιγά σιγά η κάθοδος μας. Έτσι,  χωρίς να έχω άλλη επιλογή επανέρχομαι  γρήγορα στην πραγματικότητα και οι οδηγίες του εκπαιδευτή εκείνη την ώρα έπρεπε να γίνουν πράξη! Συγκριμένα, κατά την προσγείωση τα πόδια μου έπρεπε να ήταν σε οριζόντια θέση έτσι ο εκπαιδευτής  να πατούσε πρώτος στο έδαφος για  να υπάρχει μια ομαλή προσγείωση χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Μόλις πάτησε ο κ. Δημήτρης τα πόδια του στο έδαφος, τα είχα πατήσει κι εγώ και αμέσως ήρθαν δυο παιδιά που εργάζονται εκεί για να μας απελευθερώσουν από το αλεξίπτωτο πριν να μας κουκουλώσει.  Ευτυχώς κύλησαν όλα ομαλά και το μόνο που ένιωθα εκείνη την στιγμή ήταν ευγνωμοσύνη γιατί έζησα μοναδικά  συναισθήματα! Το σίγουρο είναι πως θα ξανάκανα ελεύθερη πτώση αλλά η επόμενη φορά θα ήθελα στο Dubai! 😀

Αδράξετε την ευκαιρία, αξίζει!!!

Υ.Γ. 1. Αν ενδιαφέρεσαι και εσύ να ζήσεις αυτήν την εμπειρία δήλωσε συμμετοχή αμέσως! Σου βάζω εδώ το link για περισσότερες πληροφορίες: 

Υ.Γ. 2. Αν το θέλετε αλλά φοβάσαι, ακολούθησε τις πιο κάτω συμβουλές:

  • Παρακολουθήστε βίντεο και φωτογραφίες από άτομα που κάνουν ελεύθερη πτώση
  • Επισκεφτείτε την ζώνη πτώσης πριν κάνετε το άλμα σας για να πάρετε μια γεύση
  • Αφού επισκεφτείτε την ζώνη της πτώσης, ρωτήστε τους εκπαίδευες και τους skydivers να σας περιάψουν τις εμπειρίες τους και τις συμβουλές τους.

Υ.Γ. 3. Οι φωτογραφίες τα λένε όλα… Εμπειρία μιας ζωής!